e
sv

Daydream VR İçin Yeni Videolar Geldi

785 Okunma — 01 Temmuz 2016 12:26
avatar

sezer dagdeviren

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Sanal gerçeklik kavramı sürekli gelişmeye devam ediyor. İlk olarak sadece belli markaların giriş yapabildiği teknolojiye şimdilerde birçok marka giriş yaptı. Üstelik artık sadece yüksek fiyatlara satışı yapılan Ocolus Rift, HTC Vive, Samsung Gear VR sanal gerçeklik cihazları değil bunların dışında çok daha uygun fiyata satışa çıkarılan sanal gerçeklik gözlükleri de görmeye başladık. Özellikle Google’ın bu alanda sunduğu çözümlerin çok daha başarılı olduğunu söylemek gerekiyor. VR teknolojisine büyük önem veren Google’ın da bu bağlamda son olarak Cardboard adı verilen VR gözlüklerle piyasaya girdiğini biliyoruz. Hatta Google’ın ucuz ama sanal gerçeklik kavramını karşılan bu teknolojisi birçok marka tarafından da kullanılmaya başlanmıştı.

 

Daydream VR Cardboard’ın Yerini alacak

 

İlk serisinde istediği başarıyı alan ve hitap ettiği kitleyi kazanmaya başaran Google artık VR deneyimini de geliştirmeye karar verdi. Her ne kadar çok tutulsa da üst seviye VR cihazlara göre oldukça aşağı kalan Cardboard teknolojisi de bu noktada değiştirilmeye başlandı. Bu kez Google yeni VR gözlüklerini Daydream VR teknolojisini de duyurmuştu. Eski gözlüklere göre çok daha net ve çok daha etkili bir sanal gerçeklik deneyimi sunacağı düşünülen yeni Daydream VR gözlükleri ise piyasaya sürülmeden etkileri konuşulmaya başlandı. Yine birçok firma ile satışa sunulacak olan yeni gözlükler için tanıtımlar da başladı.

 

İki yeni Video Yayını Yapıldı

 

Yapılan ilk tanıtımlar ise Daydream VR ile çekilmiş video paylaşımları oldu. Google araçları ile doğrudan uyumlu olacak olan yeni gözlükler Daydream VR’ın hem oyun deneyimi hem de video deneyimine ilişkin çekilmiş olan yeni videolar yayınlandığı andan itibaren ise en çok izlenen videolar arasında yerini aldı. Google’ın VR teknolojisini çok daha geliştireceğinin düşünüldüğü yeni Daydream VR gözlüklerinin ise yakın zamanda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Şuan için açıklanan bilgilerle çok daha fazla cihaz için destek sunacağı düşünülen Daydream VR’ın Android’in yeni sürümü olacak olan Android N ile beraber satışa çıkması bekleniyor.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Daydream VR İçin Yeni Videolar Geldi