e
sv

Apple, düşük talep nedeniyle Vision Pro üretimini durdurdu

44 Okunma — 24 Nisan 2024 08:02
avatar

Aytekin Guven

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

 Apple’ın, talebin azalması nedeniyle Vision Pro kulaklık üretimini azalttığı bildiriliyor  .

Apple analisti Ming Chi Kuo, Apple’ın sanal gerçeklik (VR) başlıklarının üretimini, Amerika Birleşik Devletleri dışında piyasaya sürülmeden önce bile 800.000’den yalnızca 400.000’e düşürdüğünü bildirdi.

3.500 dolarlık VR kulaklığa olan talep beklenenden çok daha düşük düştü.

Kuo’ya göre Apple, talebin gelecek yıl daha da düşmesini bekliyor, bu nedenle şirketin kulaklık ürün yol haritasını “incelediği ve ayarladığı” ve muhtemelen çok daha düşük bir giriş seviyesi karma gerçeklik kulaklığı üzerinde çalıştığı söyleniyor.

Ayrıca Apple’ın talebi artırmak amacıyla Haziran Dünya Geliştiriciler Konferansı öncesinde Vision Pro’yu yeni pazarlara sunmayı planladığını da iddia etti.

Kuo’nun Şubat ayındaki raporuna göre Apple, üretim hızını ve tedarik değişikliği yönetimini iyileştirmek için çalışıyor. Ürün özelliklerini veya kullanıcı deneyimini değiştirmeyi planlamadığını bildirdi.

Raporun hazırlandığı sırada Kuo, 2027 yılına kadar önemli güncellemelere sahip bir Vision Pro göremeyeceğimizi tahmin ediyordu.

Apple sıklıkla gelişmekte olan ürün sektörlerindeki trendleri belirlediği için Vision Pro’nun başarısızlığı tüm sektörü etkileyebilir.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki içerik:

Apple, düşük talep nedeniyle Vision Pro üretimini durdurdu