e
sv

Ruslar, Sosyal Medyada Verileri Çalmak İçin Amerikalı Oldu

1702 Okunma — 13 Mart 2018 10:49
avatar

Aytekin Guven

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Çarşamba günkü haberine göre , Amerikalılar kişisel bilgileri toplama misyonuyla Rus ajanları tarafından sosyal medyada hedef aldılar .

Ajans, raporda yer alan haberlere göre, Afrika kökenli Amerikalı işletmeleri, 2016 başkanlık seçim kampanyası sırasında siyah iş sahiplerinden kişisel bilgi edinme amaçlı bir başvuru kaynağı olarak destekleyen kuruluşlar için çalışmaya başladı.

“BlackMattersUS” ve benzeri adlar kullanma “Black4Black,” ajanlar Facebook ve Instagram üzerinde yüzlerce hesabı kurmak, WSJ söyledi.

Seçim sırasında platformun kötüye kullanımını ele alma çabalarının bir parçası olarak, Facebook, üyelerine o dönemde Rus propagandasıyla temas kurup kurmadıklarını belirleme olanağı sağlayacak bir araç tanıttı. Ancak araç, Amerikalılar gibi maskelenen Kremlin ajanlarının sorununa değinmiyor.

Facebook bu hikayeye yorum yapma isteğimize yanıt vermedi.

Mermi Olmadan Amerika’yı Yendi

The Journal’ın haberine göre, Başkan Donald Trump’un Salı günü yaptığı duyuruda, yönetiminin seçim konusunda çok “çok derin” bir çalışma yürüttüğü ve 2018 seçimleriyle ilgili “çok güçlü” tavsiyelerde bulunacağı açıklandı.

Ancak, ABD Siber Komutanı başkanı ve Ulusal Güvenlik Dairesi başkanı Adm Michael Rogers, geçtiğimiz hafta Senato Silahlı Hizmetler Komitesine, Beyaz Saray’ın kendisini 2018 seçimlerinde potansiyel Rus müdahalesine karşı harekete geçmeye yöneltmediğini söyledi. .

Maryland Üniversitesi’nde bilgisayar ağları ve siber güvenlik programı başkanı Ajay K. Gupta, “Sosyal medyanın etkisi çok gerçek” dedi .

TechNewsWorld, “Sosyal medya içeriği için gerçek atıfta bulunulmaması, seçimlerin kim olduklarını bilmediğimiz kişiler tarafından etkilendiğini gösteriyor” dedi.

Gupta, “Ruslar Soğuk Savaşın başlangıcından beri tek bir mermi ateş etmeden Amerika’yı yenebileceklerini söylediler,” diye ekledi. “Bunu SSCB olarak yapamazlardı, ancak sosyal medya bunu denemek için başka bir fırsat verdi.”

Fırsatın Hedefi

Rusya’nın seçimler sırasında sosyal medyadaki faaliyetleri hakkındaki en son açıklamaları Kremlin’in hedefinin seçimleri bir şekilde ya da başka bir şekilde sallamak değil, Amerika’nın hükümet biçimini zayıflatmak olduğu fikrine güven veriyor.

Örneğin, geçen sene yapılan bir ankete göre, dört seçmenden bir tanesi siber güvenlik korkularından dolayı anketlerden uzak durmayı düşünüyordu. Eğer doğruysa, bu sebeple oy kullanamayan sayı 55 milyona çıkabilirdi.

Carbon Black’deki baş siber güvenlik görevlisi Tom Kellermann, “Bu insan zekası ve sinyal istihbaratı kampanyası demokrasi için tehlikelidir” dedi .

Rusya uzun oyuna girdi, Tellagraff CEO’su Mark Graff’e not verdi .

TechNewsWorld’e yaptığı açıklamada, “Hillary Clinton, 2016 seçimlerinde Ruslar için bir fırsat hedefiydi” dedi.

Graff, “Stratejik hedefleri Donald Trump’ı seçmek değildi. Stratejik amaç, Amerikan toplumunu bozmak, birlik duygumuzu zayıflatmak, demokrasiye olan inancımızı zayıflatmaktı.” Dedi. “Bunu 50 yıldan fazla bir süredir yapmaya çalışıyorlar – ve şimdi sosyal medyayı kullanarak yapabilecekleri şey, bunu Rusya içindeki hükümet binalarının konforundan yapıyor.”

Yapılacak Sosyal Ağ Nedir?

Hem Twitter hem de Facebook, ulus devletin platformlarının desteklenmesini engellemek için çaba sarf ettiler, ancak fikir birliği daha yapılabiliyor.

Karbon Siyahlı Kellermann, TechNewsWorld’e yaptığı açıklamada, “Kullanıcılarının kimliklerini dinamik olarak doğrulamalı ve yasadışı ve inflamatuar içeriği filtrelemeli.”

“Facebook ve Twitter, sadece bunun nasıl üstesinden gelineceğini öğreniyorlar ve her ikisi de oyuna çok geç kalmış gibi görünüyorlar,” diye belirtti Risk Bazlı Güvenlik’teki güvenlik açığı istihbarat direktörü Brian Martin .

Sosyal ağlar bir dizi önlemi uygulamaya koyabilirdi. TechNewsWorld’e, şüpheli hesapların IP adreslerinin, yayınlarda dil ile ilgili analizlerinin rafine edilmesine ve ilk dili olarak İngilizce bilmeyen aktörlerin temel göstergelerini aramasına kadar uzanmasına kadar uzanabileceğini söyledi.

Sosyal medya şirketleri araştırıp ayıklamak kötü aktörler böylece kullanıcılar, bayrak şüpheli botlara seçeneğine sahip olmalıdır, Sherban Naum, kurumsal strateji ve teknoloji için üst düzey başkan yardımcısı Bromium .

Daha İyi Kimlik Doğrulama

Naum ayrıca, güvenilir haber kaynaklarına bir çeşit ayırt edici kimlik doğrulaması yapılmalıdır.

Sosyal medya şirketlerinin belirli “doğrulanmış” kullanıcıları var, ancak bu yetersiz görünüyor. TechNewsWorld’e “Kötü adamların birçoğu doğrulandı” dedi.

Naum, “Twitter ve Facebook da botlar ve kötü bilgilerle ilgili trend bilgileri yayınlayabiliyor. Böylece kullanıcılar, okunaklı olan trendleri ve önemsiz olan trendleri görebiliyorlar.”

Tüketiciler kendilerini korumak için neler yapabilir?

Risk Based Security’den Martin, “Sosyal medyaya, e-posta ve aldatmacalara yaklaşmaları gerektiği konusunda aynı şüphecilikle yaklaşmalı” dedi.

“Size 100 milyon dolar teklif eden biri şüphesiz şüphesiz” dedi.

Martin, “Bir politik figürü gösteren bir ‘sihirli mermi’ gibi görünen bir kişi, bir sonraki şeytandır? Aksini düşündüğünüzden daha eleştirel düşünün,” diye uyardı Martin. “Gönderiyi destekleyecek herhangi bir kanıt var mı? Yoksa sadece doktorluk edilmiş ve duygusal tepkileri çağrıştıran akılda kalıcı bir şey mi?”

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Ruslar, Sosyal Medyada Verileri Çalmak İçin Amerikalı Oldu