e
sv

Sıvı metal, ortak öğeleri akıllı cihazlara dönüştürebilir

258 Okunma — 11 Haziran 2023 11:29
avatar

Aytekin Guven

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

SciTech Daily’nin bir araştırmadan alıntı yaptığı bir habere göre, sıvı metalin günlük malzemeleri akıllı elektronik cihazlara dönüştürmek için kullanılması fikri birkaç on yıl önce imkansız olarak görülüyordu, ancak şu anda beklenen bir gerçek.

Çinli araştırmacılar tarafından geliştirilen yenilikçi bir teknik, elektronik endüstrisini tamamen değiştirebilir.

Cell Reports Physical Science dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, kağıt ve plastik gibi sıradan malzemeler artık sıvı metal kullanılarak elektronik “akıllı aletlere” dönüştürülebiliyor.

Tsinghua Üniversitesi’nden Bo Yuan liderliğindeki araştırma ekibi, sıvı metal kaplamaları tipik olarak maddeyle bağlanmaya direnen yüzeylere uygulamak için basit ama devrim niteliğinde bir yöntem yarattı.

Çalışma, bu stratejinin büyük ölçekli kullanım potansiyelini, giyilebilir test platformlarına, esnek teknolojiye ve potansiyel olarak yumuşak robotlara kapı araladığını gösteriyor.

Yuan, keşiflerinin önemini şu sözlerle açıkladı: “Daha önce sıvı metalin ıslanmayan yüzeylere bu kadar kolay yapışmasının imkansız olduğunu düşünüyorduk, ancak burada sadece basıncı ayarlayarak çeşitli yüzeylere yapışabiliyor ki bu çok ilginç. .”

Daha önce, sıvı metalin yüksek yüzey gerilimi, geleneksel malzemelerle etkili bir şekilde bağlanmasını engelliyor ve geleneksel malzemelerle entegre edilmesinde zorluklara yol açıyordu.

Yuan ve ekibi, bu kısıtlamaları aşmak için özelliklerini korurken sıvı metalin alt tabakalar üzerine doğrudan baskısını mümkün kılacak bir alternatif aradı.

Sonunda, çeşitli silikon ve silikon polimer pulları iki farklı sıvı metal türüyle, eGaln ve BilnSn ile kapladılar ve pulları kağıt yüzeylerine sürmek için farklı basınçlar kullandılar.

Neyse ki araştırmacılar, az miktarda kuvvet uygulayarak ve kağıdı bir kağıt vinç şeklinde katlayarak sıvı metal kaplamanın kağıda istikrarlı bir şekilde yapışmasını sağladı; bu, metal kaplı kağıdın katlandıktan sonra bile orijinal özelliklerini koruduğunu gösteriyor.

Yuan, bu büyük gelişmelere rağmen, uygulamadan sonra sıvı metal kaplamanın uzun ömürlülüğünü garanti etmenin hala zor olduğunu, ancak ekibin ambalaj malzemesini kağıdın yüzeyine uygulamaya bir alternatif oluşturmaya kararlı olduğunu kaydetti.

Yuan, “Kağıt üzerindeki ıslak mürekkebin elle silinebileceği gibi, buradaki ambalajsız sıvı metal kaplama da uygulandığında dokunduğu nesne tarafından silinebilir. Kaplamanın kendisinin özellikleri çok fazla etkilenmeyecektir. , ancak temas halindeki nesneler kirlenebilir.”

Ayrıca araştırmacılar, yöntemin uygulanabilirliğini daha geniş bir yüzey yelpazesine genişletmeyi ve yenilikçi akıllı cihazlar oluşturmayı planlıyor.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Sıvı metal, ortak öğeleri akıllı cihazlara dönüştürebilir