e
sv

Nintendo’nun Switch konsolu, Fransızların ‘planlı eskime’ iddiasıyla karşı karşıya

1332 Okunma — 15 Kasım 2020 14:46
avatar

Aytekin Guven

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

PARIS: Bir Fransız tüketici savunuculuğu grubu Salı günü yaptığı açıklamada, Nintendo’nun Switch konsoluna karşı “planlı eskimiş” iddiasında bulunduğunu ve Japon devinin bazı kontrol cihazlarının çok hızlı başarısız olduğunu bildiğini iddia etti.

Grup, şikayetini, Fransa’nın yeşil ekonomi hedeflerinin çerçevesini oluşturan bir 2015 yasasına dayandırdı.

Daha kısa ömre sahip ürünleri bilerek pazarlamaktan suçlu bulunan şirketler veya yöneticiler hapis cezası veya yıllık satışlarının% 5’ine kadar para cezasıyla karşı karşıya kalabilirler.

Que Choisir, geçtiğimiz Kasım ayında Switch denetleyicilerini kınamıştı ve 5.000’den fazla istemcinin, kullanıcılar dokunmasa bile tek yönde sıkışmış geçişlerle “Joy-Con drift” bildirdiğini söyledi.

Grubun iddiası, geçen yıl ABD’de aynı kusurla ilgili olarak açılan ve geçen Mart ayında tahkime gönderildiği bildirilen toplu davanın ardından geldi.

Ocak ayında, Nintendo France’ın müdürü, artık garanti kapsamında olmasa bile, kusurlu kontrol cihazlarını ücretsiz olarak tamir etmeyi teklif etti.

Ancak Que Choisir Salı günü altta yatan sorunun çözülmediğini ve “şikayetlerin bize gelmeye devam ettiğini” iddia etti.

“Sorun şu anda son üç yıldır bilinirken, Japon firması şimdi kendisini basitçe düzeltmek yerine sorunu çözmeye adamalıdır” dedi.

“Joy-Con sapması” için iki olası neden belirledi – denetleyicilerdeki devre kartlarının erken arızalanması veya denetleyiciye çok fazla ter veya kir girmesine neden olan yetersiz contalar.

Que Choisir, “Etkilenen tüketicilerin% 65’i, bu sorunun satın alındıktan sonra bir yıldan kısa bir süre sonra ortaya çıktığını söylüyor,” dedi ve “haftada beş saatten az oynayan insanlara bile” gerçekleşti.

Fransa’da planlanan eskime iddiaları nedeniyle teknoloji devlerinin hedef alınması ilk kez değil.

Şubat ayında, ülkenin tüketici bekçisi Apple’a, iPhone kullanıcılarına yazılım güncellemelerinin eski modelleri yavaşlattığını söylemediği için 25 milyon euro (29 milyon $) para cezası ödemesini emretti.

Şikayet, Nintendo aleyhine açılan davayı selamlayan ve “örnek teşkil eden bir mahkumiyet” çağrısında bulunan Halt Planlı Eskime (HOP) derneği tarafından yapıldı.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Nintendo’nun Switch konsolu, Fransızların ‘planlı eskime’ iddiasıyla karşı karşıya