e
sv

Tesla’dan Bir Büyük Kaza Daha

759 Okunma — 29 Temmuz 2016 04:09
avatar

sezer dagdeviren

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Otomobillerde otomatik pilot fikri son dönemin en gözde fikirlerinden biri. İlk olarak sürüş asistanı olarak piyasaya sürülen teknolojiler şimdilerde ise doğrudan otopilot teknolojisi olarak yayınlanmaya başladı. Bu alanın en başarılı temsilcilerinden biri ise Tesla oldu. Üst sınıf araba teknolojileri ile gündeme gelen Tesla’nın ilk adımı attığı otopilot teknolojisi ise son dönemlerde istenmeyen haberlerde yer almaya başladı. Zira geçtiğimiz günlerde Tesla’nın sıfıra yakın kaza riski var dediği Model S için kaza haberleri gündeme gelmeye başlamıştı. Gelen haberlere göre Tesla otopilotlu aracın ilk defa ölümlü bir kazaya karıştığının da bilgisi verilmişti. Kaza haberine göre ise otopilot üzerinde bir arıza olduğunu da kabul eden Tesla kısa süre önce bu kazadan sonrada otopilot teknolojilerine devam edeceğini açıklamıştı.

 

Açıklamadan Sonra Bir Kaza Daha

 

Tesla’nın yaptığı açıklamadan günler sonra ise Tesla’nın bir başka modeli olan Model X araçlarından da kötü haber geldi. Zira bu kez de Tesla aracın bir kazaya karıştığı ve hatta bu kazanın epey büyük bir kaza olduğu da ortaya çıktı. Ortaya çıkan bilgilere göre gece seyir halinde olan bir sürücünün otopilot özelliğini kullandığı ve bu özellik nedeniyle aracın birden şeritten çıktığının bilgisi verildi. Şeritten çıkan araç trafik levhalarına çarparak ilerlerken sonunda ise büyük bir kütüğe çarparak durabildi. Yaralanmasına rağmen sürücü ise bu araçtan sağ olarak çıkarılabildi.

 

Tesla Yine Kabul Etmedi

 

Bir kez daha kaza haberinin gelmesi ve aracın bir türlü durmaması sonrasında gözler bir kez daha Tesla’ya çevrildi. Otomotiv devi ise yaptığı açıklamada bir kez daha otopilot teknolojilerini savundu. Zira gelen açıklamaya göre sürücünün ellerini direksiyondan çektiğinin öğrenildiği belirtildi. Gelen bilgilere göre Tesla otopilotun farklı bir obje algılayabileceği ve bu gibi durumlar yaşanmaması için de direksiyondan kesinlikle ellerin bırakılmaması gerektiği belirtildi. Daha öncede birçok kez aynı uyarıyı yapan Tesla bu kez de suçu sürücü de buldu. Ardın ardına kazaya karışmasının ardından Tesla’nın bir kez daha bu konuda karar değiştirip değiştirmeyeceği de merak konusu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Tesla’dan Bir Büyük Kaza Daha