e
sv

SoftBank ARM’yi Satın Aldı

669 Okunma — 28 Temmuz 2016 00:17
avatar

murat demirhan

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Akıllı telefonlarda ve giyilebilir teknolojilerde akıllı sıfatının cihazlara eklenmesinin en büyük nedenlerinden birisi de bu cihazlarda kullanılan işlemciler olduğunu söyleyebiliriz. Zira cihazlarda kullanılan mobil işlemciler sayesinde akıllı teknolojilerde tıpkı bilgisayarlar gibi kullanılabiliyor. Akıllı telefonlar, tabletler ve saatler için bu kadar önemli olan işlemci teknolojisi son dönemde en büyük gelişmeleri gösteren teknolojilerden de biri. Tabi bu durumda ana işlemci üreticisi olan ARM’nin katkısı oldukça büyük. Samsung, Apple, HTC, Asus gibi birçok dev markanın tercih ettiği işlemci üreticilerinden biri olan ARM, bu alanda neredeyse pazarında hakimi olarak biliniyor. Haliyle ARM tarafından geliştirilen yeni teknolojilerde merakla takip ediliyor. Nitelim dev firmada her geçen yıl işlemci teknolojileri konusunda yeni birçok çözüm sunuyor. Şimdilerde ise ARM tüm bu çalışmalarıyla değil de dev bir satın alma ile gündemde.

 

SoftBank Satın Almayı Gerçekleştirdi

 

Bu noktada ARM satın alma işlemini gerçekleştiren firma ise SoftBank oldu. İşlemci devini satın aldığını açıklayan Japon firması dev satın alma işlemiyle beraber artık birçok üretimin kendi bünyeleri içerisinde yapılacağının bilgisini de verdi. Akıllı ürünlere en büyük işlemci sağlayıcılarından biri olarak dikkat çeken ARM’nin satışı da yine bu alanda birçok firmanın da gündemine oturdu. Konu hakkında ARM tarafından da yapılan açıklamada satın alma işlemi kabul edilirken satın alma işleminin 32 Milyar dolar karşılığında yapıldığı da belirtildi.

 

Üretim Aynı Şekilde Devam Edecek

 

Japon telekomünikasyon devi SoftBank tarafından satın alınması ARM sisteminde ise her hangi bir değişikliğe neden olmayacak. Zira şuan için yönetim kadrosu da aynen korunun firmanın işlemci üretimine devam edeceği açıklandı. Yeni model geliştirmelerinde de doğrudan çalışacak olan ARM’nin şirket politikasında değişiklik yaşanmayacağı belirtilse de yeni dönemin ne gibi değişikliklere neden olacağı da merak konusu oldu. Zira bu konuda henüz bir açıklama yapılmış değil. Fakat yazımızda da belirttiğimiz gibi sistem değişse bile ARM üretiminde bir değişim olmaması bekleniyor. Yine de bu konuda yapılacak açıklamayı beklemek şart.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

SoftBank ARM’yi Satın Aldı