e
sv

ABD Başkan Adayı Donald Trump Bir Skandala Daha İmza Attı

668 Okunma — 24 Haziran 2016 17:15
avatar

eren yilmaz

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Sürekli olarak yapmış olduğu gaflar ile gündeme gelen ABD Başkan Adayı Donald Trump bunlara bir yenisini daha ekledi. Başkan adayının twitter üzerinden yaptığı paylaşım çok sayıda kullanıcının tepkisini çekti.

Sık sık yaptığı gaflar ve tepki alan çıkışlarla sürekli olarak medyanın ilgisini üzerinde toplayan ABD Başkan Adayı Donald Trump bu defa da sosyal medya sitesi Twitter üzerinden tartışma yaratan paylaşımda bulundu. Ünlü siyasetçi öyle bir paylaşım yaptı ki Twitter üyelerinin oldukça  sert tepkileriyle karşılaştı.

Başkan adayı Donald Trump’ın yaptığı paylaşımda konu olan gelişme ise İngiltere’de yapılan Avrupa Birliği referandumu… Tekrar hatırlatmak gerekirse, İngiltere’de yaşamını sürdürenler ülkelerinin AB’de kalması ya da AB’den ayrılması yönünde referandumda oy kullandı. Netice olarak İngiltere’de AB’den ayrılma kararı çıktı. Oylama esnasında Birleşik Krallık’ın bir bölümü olan İskoçya’da bulunan Donald Trump, çıkan sonucu sevinç ile karşılayarak İskoçyalıların ülkelerini geri aldıklarını, kendilerinin de ABD’yi geri alacaklarını belirten bir tweet attı.

donald-trump-twitter-tepki

Sert tepkilere sebep olan konu ise İskoçya’daki tüm seçim bölgelerinde Donald Trump’un sözlerinin aksine “AB’den ayrılma” yönündeki oylarının yüksek olmamasıydı. İskoçyalılar ezici bir çoğunlukla “AB’de kalınsın” olarak oy vermesine rağmen Donald Trump’ın bu sonuçlardan haberi yokmuş gibi zafer “tweet”i atması tepkilere neden oldu. Twitter üyelerinin başkan adayını aptallık, okuduğunu anlayamama ve ahmaklık ile suçlarken yapılan tepkilerden en serti şarkıcı Lily Allen’den geldi. Başkan adayına Trump’a “gerizekalı” diyerek yüklenen sanatçı İskoçya’nın birlikte kalma yönünde oy verdiğini hatırlattı. Twitter’da yaşananlar siyasilerin ağzından çıkanlar kadar sosyal medyadan paylaştıklarının da çok önemli olduğunu gösterdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

ABD Başkan Adayı Donald Trump Bir Skandala Daha İmza Attı