e
sv

Azerbaycan Tıp Üniversitesi Yatay Geçiş

373 Okunma — 25 Temmuz 2022 08:07
avatar

Aytekin Guven

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Ülkemizde halen birçok yabancı öğrenci eğitim görmektedir. Bunun yanında ülkemizde birçok insan eğitimlerini yurt dışında sürdürmektedir. Özellikle hem ekonomik özellikleri hem de kardeş bir ülke olması nedeni ile Azerbaycan Tıp üniversitesi yatay geçiş imkânları ile ön plana çıkmaktadır. Azerbaycan üniversitelerinde birçok bölüm ile ülkemize yatay geçiş imkânlarından yararlanılmaktadır.

Bunun yanında bu imkânlardan yararlanmak ve tıp eğitimine Türkiye’de devam etmek isteyenlerin daha çok 3 yıllık bir eğitim aldıktan sonra yatay geçiş yapmaları gerekmektedir. Aynı zamanda bu ülkeden ülkemize yapılacak yatay geçişlerde bazı üniversiteler ön plana çıkmaktadır. Bunlar arasında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi, Necmettin Erbakan üniversitesi, Meram Tıp fakültesi, Trakya üniversitesi gibi üniversiteler yer almaktadır.

Tıp Fakültesi Şartları

Yurt dışında tıp eğitimi görmek için bir takım şartların ön plana çıktığı görülmektedir. Fakat Azerbaycan’da eğitim görmek istiyor iseniz bu ülke ülkemiz öğrencilerinden herhangi bir şart istememektedir. Aynı zamanda Azerbaycan üniversitesi Türkiye temsilcilikleri aracılığı ile bu üniversiteler ve geçiş koşulları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hem coğrafi olarak yakın olması hem de ülkemiz ile kültürel benzerliklerinin çok olması nedeni ile günümüzde birçok insan eğitimlerini burada sürdürmektedirler. Eğer isterler ise üç yıl bekleme süresinin sonunda ülkemizde yatay geçişle eğitimlerini sürdürebilmektedirler. Netice olarak her ne kadar bu imkânların yerine getirilmesi aşamasında birçok insan internet siteleri üzerinden hizmet alabilmektedir.

Azerbaycan’da Nasıl Eğitim Görülür

Bu ülkede okumak için Azerbaycan üniversitelerinin tercih edilmesi gerekir. ÖSYM tarafından yapılan düzenlemeler ile birlikte bu açıdan bu ülke kontenjanları da ortaya konulmaktadır. Son yıllarda yoğun bir talep ile karşılaşılan Azerbaycan üniversiteleri hem eğitim kalitesi hem de ülkemiz ile benzerlikleri ile talep edilmektedir.

Son yıllarda Azerbaycan’da eğitim görmek isteyenlerin yararlanabileceği internet siteleri ile bu konuda detaylı bilgi sahibi olunabilmektedir. Bunun yanında yatay geçiş için açılan kontenjanlar genel olarak onar kişilik olarak açılmaktadır. Son zamanlarda Azerbaycan ülkesinde yapılan eğitimlerde Bakü başta olmak üzere Gence, Sumgayıt, gence illerinde de yüksek öğretim imkanları bulunmaktadır. Siz de tıp eğitimi için bu ülkeyi tercih edebilirsiniz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
benzer içeriklerBENZER İÇERİKLER

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Azerbaycan Tıp Üniversitesi Yatay Geçiş