e
sv

Mehmet Öğütcüoğlu’na İthalat Nasıl Yapılır Açıklaması

1700 Okunma — 12 Mayıs 2018 11:37
avatar

Aytekin Guven

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

İthalat ve ihracat sanıldığı gibi kolay kavramlar değildir. Bunlar için bazı süreçlerin ve prosedürlerin tamamlanması ve bu süreçlerin doğru takip edilmesi gerekir. Doğru takip edilmeyen birçok ithal işlemin büyük hayal kırıklığına neden olduğu ve gümrüklerden onay almadığını belirten Mirza Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öğütçüoğlu, ithalatın nasıl yapıldığına ve nasıl yapılması gerektiğine dair görüşlerini belirtti. İşte satır başları…

İthalatın ne olduğunun doğru tanımlanması gerektiğini aktaran Öğütcüoğlu’na göre ithalat. Yurtdışında üretilmiş bir mal ya da hizmetin ülke içerisinde ki girişimciler tarafından satın alınması ve karşılığında döviz vermesi olarak tanımlanmaktadır. Bu işlemi yapacak kişi Türkiye sınırları içinde yaşıyorsa bu durumda mukim ve vergi numarası ile birlikte ya da eğer gerçek kişi ise sadece T.C kimlik belgesi ile birlikte işlemi başlatır. İthalatın ilk defa gerçekleşmesi durumunda ise Gümrük Dairesi’ne doğrudan başvuru yapmak ve kayıt açtırmak gereklidir. Bu durum hem iç dış ithalat ihracat verilerinin düzenlenmesi ve planlanması hem de vergilendirilmesi için gereklidir ve yasal bir zorunluluktur. Ayrıca aşağıda yer alan evrakların da toplanması gerekir:

İmza sirküleri olarak bilinen işaretçiler ya da gerçek kişi ise imza beyannamesi, Faal işlem belgesi, ticari sicil gazetesi, vergi mükelleftik belgesi ve başvuran kişinin kimlik sureti gibi belgelere vakıf olması gerekir.

Mehmet Öğütcüoğlu’na göre yukarıda ki evraklar tamamlanır ve tabii mevzuat gereğince gerekli yollar izlenir. Bu yolların başında gerekli izinlerin alınması ve bunun yanı sıra ardiye gibi ücretlerin yatırılmasıdır.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Mehmet Öğütcüoğlu’na İthalat Nasıl Yapılır Açıklaması