e
sv

Google’dan Ev işlerinizde size yardım edecek Robot: SpotMini

852 Okunma — 24 Haziran 2016 04:59
avatar

Aytekin Guven

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Google sitesinide içinde barındıran Alphabet’in bir diğer alanda faaliyet gösteren robot teknolojileri şirketi Boston Dynamics, yeni üretimini yaptığı robotu SpotMini’yi hazırlanan videoda gösterdi.

Son bir kaç aydır Toyota tarafından satın alınacağı iddiası ile gündemi meşgul eden Google’ın üst şirketi Alphabet‘in robot teknolojileri dalında faaliyet gösteren Boston Dynamics şirketi, yeni ürettiği robotuyla ilgili harika bir tanıtım videosu yayınladı. Robot oldukça dikkat çekici özelliklere sahip.

Geçtiğimiz senelerde üretimini yaptığı çok sayıda robotla geleceğin teknolojisi basamaklarını hızla çıkan şirketlerden Boston Dynamics’in yeni robotu SpotMini, şirketin daha önceden üretimini yapmış olduğu Spot adlı robotunun daha ufak ve daha hafif olan modeli olarak dikkat çekiyor. Robot temel işlevi ev işlerinde kullanımı için üretilmiş.

 

SpotMini adlı robot günlük ev işlerinde bizim kolayca yaptığımız ufak tefek işleri yapabiliyor. Örnek olarak üstündeki sensörler yardımıyla yolunu basitçe bulup merdivenleri rahatlıkla çıkabiliyor, masanın üzerinde bulunan tabak bardak çatal kaşık gibi malzemeleri bulaşık makinesine diziyor, size susadığınızda içecek getirebiliyor ve dahası şakalar dahi yapabiliyor.

Tamamen elektrikle çalışan bu robotun şarjı 1.5 saatte doluyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Google’dan Ev işlerinizde size yardım edecek Robot: SpotMini