e
sv

Azerbaycan’da Üniversite Okumak, Azerbaycan Eğitim Sistemi

366 Okunma — 05 Ekim 2022 13:53
avatar

Aytekin Guven

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

 

Yüksek öğretim kurumları, bilimsel alanlarda insanları eğtip, oldukça donanımlı bireylerin yetiştirilmesini sağlayan eğitim basamaklarının en önemlisidir.

Azerbaycan’da yer alan üniversiteler genellikle başken Bakü ve çevresinde konumlanmıştır. Birkaç üniversite hariç, tüm üniversiteler bir alan üzerine eğitim vermektedir. (Mimarlık Üniversitesi, Hukuk Üniversitesi gibi).

Azerbaycan eğitim sistemi çok yönlü, yetenekli, sorumluluk sahibi, ileri görüşlü, gelişime açık ve oldukça donanımlı gençlerin yetiştirilmesini hedeflemektedir.

Azerbaycan eğitim sistemi demokratik ve laik sistem içerisinde faaliyetlerini yürütmektedir. Azerbaycan sınırları içerisinde yaşayan herkesin eğitim alma hakkı vardır. Bu çerçevede 11 yıllık kesintisiz ilk ve orta eğitim görme hakkı vatandaşlarına tanınmıştır.

Azerbaycanda eğitim 6 ila 15 yaş arasında zorunludur. Aynı zamanda üzretsiz olarak verilen bu eğitimin ilk 4 yılı ilöğretim geri kalan 7 yıl ise orta öğretimdir. Bu süreç bittikten sonra öğrenciler alan seçimi yaparak lisans eğitimi almaya başlarlar.

Azerbaycan Lisans Eğitimi.

Azerbaycan eğitim sistemi içerisinde lisanas öğrencileri için tıp 6 yıl, diş fakültesi 5 yıl ve diğer bölümlerde ortalama 4yıldır.

Euro star yurt dışı eğitim danışmanlığı Azerbaycan üniversitesi ve öğrenim dönemleri hakkında öğrncilere gerekli desteği sağlamaktadır.

Azerbaycan’da Üniversite Okumak.

Uluslar arası öğrenciler Azerbaycan’da sınavsız olarak üniversite eğitimi alabilirler. Bu neden ile Türkiye’den çok sayıda öğrenci tarafından tercih edilen Azerbaycan üniversitelerine, itenilen bölümlerde müracaat yapılabilmektedir. Verilen yüksek kalitedeki eğitim için istenilen ücretin diğer ülkelere kıyasla daha düşük olması da tercih sebebidir.

Hazırlık Eğitimi.

Azerbaycan’da Azerice, Rusça ve İngilizce dillerinde üniversite eğitimi verilmektedir. Bu neden ile dil yeterliliği aranmaktadır. TOEFL ve IELTS gibi sınavlarda başarılı olan öğrenciler bu süreci yaşamadan öğrenim hayatlarına devam edebilmektedir. Dil yetereliliği istenilen seviyede olmayan öğrenciler ise 1 yıl hazırlık okumak zorundadır.

Lisans Eğitimi.

Azerbaycan’da üniversite okumak isteyen öğrenciler için özel bir koşul bulunmamaktadır. Türk öğrenciler lise diploması ile başvuru yapabilmektedir.

Azerbaycanda alınan uluslar arası standartlardaki eğitim YÖK tarafından da tanınmaktadır. Eğitim sonunda ülkesine geri dönen öğrenciler YÖK’e başvurarak gerekli denklik evraklarını temin edebilmektedir.

Azerbaycan’da eğitim ücreti 800 dolar ile 2500 dolar arasında değişiklik göstermektedir. euro star yurt dışı eğitim danışmanlığı Azerbaycan’da üniversite okumak isetyen öğrencilere destek sağlamaktadır.

Eurostar Yurtdışı Eğitim Katip Mustafa Çelebi Mahallesi İstiklal Caddesi No: 49/5 (Mavi Han) Taksim – Beyoğlu / İstanbul Tel: 0(212) 244 66 00

 

 

 

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
benzer içeriklerBENZER İÇERİKLER

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Azerbaycan’da Üniversite Okumak, Azerbaycan Eğitim Sistemi