e
sv

Tesla Model 3 Araçlar Üretilmeye Başlandı

652 Okunma — 03 Temmuz 2016 21:11
avatar

eren yilmaz

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Gelişen teknolojiyle beraber artık bazı sorunların çözülmesi içinde doğrudan teknolojiden yararlanılmaya başlandı. Özellikle son dönemde dünya genelinde yaşanan en büyük sorun olan küresel ısınma sorunu da yine teknolojik gelişmelerle çözülmeye çalışılıyor. Bu alanda sorunun en büyük nedenlerinden biri olan fosil yakıt tüketimi de yine teknolojiyle beraber çözülmeye çalışılan sorunların başında geliyor. Trafiğe çıkan araçların yanı sıra birçok alanda da fosil yakıt kullanılması bu alanda artık yakıt teknolojilerinin değişmesini gerektirmekte. Zira son yapılan araştırmalarda bunun üzerine. Almanya, Norveç gibi ülkelerin artık fosil yakıt ile çalışacak olan araçların yasaklanacağını açıklaması özellikle otomotiv teknolojilerinin yeni çözümler araştırmasına neden olmaya başladı. Bu noktada en iyi çözüm olarak ise şuan elektrikli araçlardan yararlanıldığını söylemek gerekiyor. Bu alanda en kapsamlı çalışmalardan birini yürüten dev otomotiv markası Tesla, daha önce tamamı elektrikli araçlarıyla gündeme gelmişti. Sürücü asistanlarının da kullanıldığı elektrikli araçlarıyla kısa süre bu alanda en başarılı firmalardan biri de olmayı başaran Tesla, şimdilerde ise yeni modeli Tesla 3 üzerine çalışmalara başladı.

 

Model S İle Benzer Yapı

 

Tamamı elektrikle çalışacak olan aracın daha çok Tesla’nın lük modeli Model S ile benzer özelliklere sahip olacağı duyuruldu. Henüz resmi tanıtım yapılmamış olsa da motorun şuan için gelen bilgilere göre 300 kW güç sunacak. Bununla beraber tasarım olarak yine modern bir yapı tercih edeceği düşünülen Tesla’nın araç şarj süresini ve aracın tek şarj ile gidebileceği mesafe süresini yakın zamanda yapılacak olan tanıtımla duyurması bekleniyor.

 

Önceki Modellere Göre Çok Daha Uygun Bir Fiyat Aralığı Olacak

 

Tüm bunlarla beraber Tesla 3 modeli hakkında verilen bir diğer bilgi ise fiyat aralığı oldu. Ne kadar başarılı araçlarda ortaya koysa oldukça yüksek fiyatları nedeniyle çok dar bir kesime hitap eden Tesla, bu modelle beraber orta sınıfa da açılmayı planlıyor. Zira ilk gelen bilgilere göre Tesla 3 modelinin fiyatı 35 bin dolar civarında olacak. Bir önceki modelle karşılaştırıldığı zaman 10 kat daha düşük bir fiyatın belirlenmesiyle beraber satış rakamlarının da artması bekleniyor. Yeni araçların ise 2017 yılında trafiğe çıkacağı düşünülüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Tesla Model 3 Araçlar Üretilmeye Başlandı