e
sv

YouTube Community Özelliği Nedir ?

838 Okunma — 20 Eylül 2016 17:09
avatar

Aytekin Guven

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yeni Youtube Community yeniliği özelliği ile youtube artık sosya medya mecrasında da etkili bir şekilde ilerleme düşünüyor.Bu özellik ile bir çok kullanıcı artık youtube yi daha keyif durarak kullanacak.

Community ile YouTube, Facebook ve Twitter’de alışık olunan standart sosyal medya servisi özelliklerine sahip olmuş olacak.

Facebook ve Twitter kullanıcı deneyimini video odaklı formata çevirmek için güncellemeler yayınlarken, YouTube yeni bir özelliği devreye aldı.

YouTube’un yeni sosyal ağı diye nitelendirilen YouTube Community özelliği için beta sürümü bazı YouTube kanalları için kullanıma açıldı. YouTube Community ile video kanal sahiplerinin kendi abonelerine ve izleyicilerine video paylaşımı yapmadan mesaj atmasına olanak sağlanıyor. Bu yeni özelliğin YouTube kanal sahiplerinin aboneleriyle Twitter veya Facebook üzerinden değil de kendi kanalı üzerinden etkileşim kurması konusunda ‘teşvik ettiği’ söylenebilir. Community sekmesi mobil platformda da kullanılabiliyor.

YouTube Community sosyal medya servisi işlevi görecek

1

 

Youtube Community ile kanal sahipleri ile aboneler GIF, fotoğraf, video ve yorum paylaşabilecek.
YouTube kanallarında yer alacak Community (Topluluk) sekmesi sosyal medya servisi işlevi görecek. Bu sekmede kanal sahipleri ile aboneleri ve izleyicileri GIF, fotoğraf, video ve yorum paylaşabilecek. İsteyen aboneler YouTube kanalının sadece yeni yüklediği videoları değil Community sekmesinde paylaşacağı tüm gönderilerle ilgili bildirim alabilecek. YouTube daha öncesinde abonelikler sekmesinde takip edilen kanalların yayınladığı yeni videoların duyurusunu sınırlı tutuyordu.
2
İsteyen kullanıcılar video kanalıyla ilgili sadece yeni duyuruları değil, tüm paylaşımlarla ilgili bildirim alabilecek.

Google benzer denemeleri daha önce de yapmıştı
Facebook live video servisi ve Instagram üzerinden yayınladığı videolar ile dikkati çekerken, Twitter da video kullanım deneyimini artıran yeniliklerinin yanı sıra Periscope sayesinde video alanında önemli bir konuma ulaştı. Google, elindeki YouTube kozunu kullanarak sosyal medya servisi konusunda Community ile rakipleriyle kapanan farkı yeniden açmak istiyor.

Video paylaşım devi YouTube’u satın alan Google, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya sitelerine rakip bir sosyal medya servisi kurmak için daha önce Google Buzz, Google Wave, Jaiku, Orkut servislerini kurmuş, başarısız olunca kapatmıştı. YouTube’un bu yeni özelliği ile video kanalı sahipleri ile aboneleri arasındaki iletişimin kuvvetlendirilmesi ve kullanıcıların YouTube üzerinde daha fazla zaman geçirmesi hedefleniyor. Youtube’un bu yeni özelliği şimdilik aşağıdaki kullanıcıların video kanallarında hizmeti aktif etmiş durumda. Bu kanallardan alınacak geri dönüşler ve eklemeler sonrası Community daha çok kullanıcıya açılacak.

3 milyona yakın abonesi olan John Green ve kardeşi Hank Green tarafından yönetilen Vlogbrothers kanalında yayınlanan video da YouTube Community hakkında “YouTube her zaman kendisinin video ile ilgili olduğunu düşündü ama çoğumuz genellikle topluluk ile ilgiliydik.” ifadeleri kullanıldı.
YouTube Community test aşamasından sonra tüm kullanıcıların kullanımına daha fazla özellik eklenerek sunulması bekleniyor.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

YouTube Community Özelliği Nedir ?