e
sv

Sezaryen ameliyat nasıl yapılır

545 Okunma — 16 Şubat 2018 14:15
avatar

Aytekin Guven

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Kadınların gebelik süresi boyunca düşündüğü durumlardan biride doğumu nasıl yapacağıdır. İki farklı doğum yöntemi bulunmaktadır. Bu doğumlardan biri normal olarak yapılan ve doğum sancılarının oluşması ile olayın kendiliğinden başlamasıdır. Diğeri ise cerrahi müdahale ile yapılan ve sezaryen olarak bilinen cerrahi operasyondur. Genellikle normal doğum yapmaya engel bir durumun oluşması neticesinde gerekli görüldüğü takdirde yapılan sezaryen doğum, doktorun verdiği onay sonucunda yapılabilmektedir. Günümüzde gelişen anestezi teknikleri ve cerrahi müdahalelerde oluşan aksaklıkların en aza indirilmesi sezaryen olarak doğumları çok fazla olmasına etki etmiştir.

Günümüz teknolojilerinin vermiş olduğu imkanlar doğrultusunda yapılacak olan tüm cerrahi müdahalelerde yüzde yüze yakın olumlu sonuçların alınması doğumların sezaryen ile yapılmasında oldukça fazla etkilemiştir. Kadınlar acı çekerek doğum yapmak yerine uyutularak bu yöntemle bebeklerini kucaklarına almayı tercih etmektedirler. Bu sayede kısa süren bir doğum süreci de yaşanmaktadır. Sezaryen doğum gebeliğin seyri neticesinde farklı gebelik haftalarında da yapılır. Bebeğe ya da anneye bazı durumlarda tıbbi zorunluluklar sebebiyle ani müdahaleler gerekebilir, bu sebeple de sezaryen doğuma ihtiyaç duyulabilmektedir. Ani müdahale gerekli bazı durumlar sıralanacak olursa, plesantanın rahim kanalını kapatması ya da rahim duvarından ayrılması durumunda, bebeğin iriliği durumunda, annenin çatısının dar olmasında, ıkınmanın riskli olduğu durumlarda ve buna benzer bazı sıkıntılı durumlarda hekim tarafından karar verilerek sezaryen yapılabilmektedir.

Sezaryen ameliyat nasıl yapılır

Normal doğumun oluşmasına engel teşkil edecek olan durumların oluşması sonrasında alınan kararla sezaryen ameliyat yapılabilmektedir. Cerrahi bir operasyon olarak bilinen bu ameliyatta anne adayının karnından açılacak olan kesiyle rahme ulaşılması ve rahminde kesilerek bebeğin dışarıya çıkarılması şeklide yapılan bir uygulamadır. Normal doğumun yapılmadığı hastalarda ve normal olarak doğum yapmayı istemeyen anne adaylarına yapılan bu uygulama ile bebek anne rahminden çıkarılarak operasyon gerçekleşmiş olur. Daha sonra anne karnı yeniden dikilerek cerrahi operasyonun tamamlanması sağlanmaktadır. Normal şartlar sağlandığı takdirde sezaryen ile doğum süresi yaklaşık olarak yarı saat ile bir saat arasında tamamlanmaktadır. Olası bir durum olduğu zamanlarda ise bu sürenin biraz daha uzaması muhtemeldir. Doğum için hem genel anestezi uygulanabilir hem de spinal anestezi uygulanabilmektedir.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
benzer içeriklerBENZER İÇERİKLER

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Sezaryen ameliyat nasıl yapılır