e
sv

Mayasıl

515 Okunma — 22 Mart 2018 09:45
avatar

Aytekin Guven

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Halk arasında mayasıl olarak bilinen anal dermatit rahatsızlığı erkeklerde daha sık karşılaşılan bir deri hastalığıdır. Anal dermatit makatta oluşan kaşıntının en sık karşılaşılan sebebidir. Genellikle hijyen kurallarına dikkat edilmemesi sonucu oluşur. Özellikle tuvaletten sonra makat bölgesi iyi temizlenmesi ve nemli kalırsa bu bölge mikropların üremesi için uygun hale dönüşür. Mikroorganizma aktivitesine bağlı olarak kaşıntı oluşur. Bununla birlikte yaz aylarındaki terlemeye bağlı olarak, fazla dar kıyafetler giyilmesi sonucunda, sentetik iç çamaşırları ile mayasıl oluşabilir. Temizliğe dikkat etmemek kadar fazla titiz olmak da bu soruna sebep olabilmektedir. Özellikle her tuvaletten sonra sabunla temizlik yapan insanlarda makattaki dokunun harabiteyine bağlı kaşıntı oluşabilmektedir.

Anal dermatit kendini özellikle kaşıntı ile gösteren bir rahatsızlıktır. Bir diğer belirtisi ise makatta oluşan akıntılar ve bu akıntılar bağlı konulardır. Bu kokular dışkı kokusundan farklıdır. Burda bulunan mikroorganizmaların aktivitesine bağlı olarak oluşur. İç çamaşırındaki kötü kokular anal dermatite işaret ediyor olabilir. Bir diğer belirti ise makat cilt yapısındaki bozukluklardır. Burda cilt zarar görür ve bunun sonucunda sertleşme gibi şikayetler ortaya çıkabilir. Bu belirtilerin hiç biri kesin ve ayrıcı değil genel belirtilerdir.

Anal dermatit rahatsızlığında görülen kaşıntı, akıntı gibi belirtiler birçok farklı hastalıkta görülebilir. Belirtileri bakımından anal dermatit en çok hemorid rahatsızlığı ile karıştırılır. Basur da halk arasında sık karşılaşılan bir problemdir. Anal dermatit basurdan daha basit bir hastalıktır. Bu yüzden bu belirtiler olduğunda hemen basur olduğu düşünülmemeli ve bir doktora başvurarak muayene olunmalıdır. Muayene sonucu anal dermatit tanısı konulan hastalarda tedaviye başlanır. Anal dermatit tedavisi nispeten basittir. Ameliyata gerek duyulmaz. Genellikle krem tedavileri ile hastalık iyileştirilir. Kullanılacak krem seçimi yapılırken ilaç alerjilerine dikkat edilmeli ve bitkisel ürünler kullanılmalıdır.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
benzer içeriklerBENZER İÇERİKLER

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Mayasıl